Kopytka – któż ich nie lubi. Fantastyczny zamiennik dla ziemniaków. Idealnie pasują do wszelkiego rodzaju sosów.
Miłośnicy kopytek niejednokrotnie podsmażają je aby nadać im chrupkości. Bywają problematyczne w wykonaniu;-) Dziś Kochani zdradzimy Wam nasz sekret.
Przedstawimy ten dodatek w innej odsłonie – KOPYTKA KOPERKOWE 🙂
Składniki:
– 1 kg ugotowanych ziemniaków
– 2 szk mąki pszennej
– 2 jajka
– szczypta soli
– mały pęczek koperku
Przygotowanie:
Ugotowane, wystudzone ziemniaki zmielić, dodać jajka, sól, pokrojony drobno koperek, mąkę. Składniki dokładnie wymieszać tak aby się połączyły i aby powstało jednolite „ciasto”.
Z powstałego ciasta uformować „węże” i pokroić.
Gotować we wrzącej wodzie, lekko osolonej .
Przepysznie smacznego:-)